Werk jij eigenlijk wel als wij jou niet zien?

door | mei 05 2019 | 0 Reacties

Gisteren kreeg ik die vraag te horen. 

Na al jaren volop nieuwsberichten en gezucht over fileleed, gesprekken over balansen werk-privé, gepuzzel door velen om alle to do’s gedaan te krijgen, mogelijkheden tot structureel thuiswerk, en weet ik veel wat, ben ik verbijsterd om te merken dat het idee “ik zie jou niet op je kantoor zitten dus ben jij niet aan het werk” nog zo verankerd zit in mensen. 

We zijn 2019 dames en heren. Thuiswerk is in mijn ogen al lang geen “nieuwe manier” van werken meer, voor de file naar huis rijden en thuis nog inloggen zorgt bij mij voor meer evenwicht, rust, nieuwe energie en nog veel meer van dat moois. Dat ik voor een meeting op het einde van de klassieke werkuren nog afkom en nog tot 19u verder werk omdat het nu eenmaal efficiënter is, ziet de 9 to 5’er niet. 

Hoe die vacatures dan online geraakt zijn op een moment ik niet op de werkstoel zat, dat er ook afspraken in mijn agenda verschenen, dat is dan werk van de kaboutertjes????? 

Verbijsterd ben ik dat zulke ideeën zo vastgeroest zitten en vooral bezorgd omdat ik ook merk dat er velen niet sneller durven vertrekken uit angst wat anderen wel zouden durven denken dan. 

Ik blijf in elk geval strijden voor zelfzorg en minder burn outs!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *