Aanpassing data o.w.v. de verkiezingen! Here I am again mét iets nieuws! TRY-OUT therapieweekend van 14 juni tot 16 juni 2024

door | april 04 2024 | 0 Reacties

Ow jee, het is gewoon een jaar geleden dat ik nog een blog-artikel schreef. Help zeg! Waar was ik al die tijd?!

Druk aan het werk. Mezelf en alles wat belangrijk is voor mij telkens wat meer naar de achtergrond schuivend, raasde het leven verder.

Tot ik vrij abrupt mijn HR-project waar ik als freelance recruiter aan de slag was, stopzette.

Spannend wel maar het voelt voor mij absoluut als de juiste keuze.

Maar wat nu? Gaan voor een nieuw project? Praktijkuren uitbreiden? Of misschien toch ook mijn droom sinds jaren realiseren?

Zou ik? Kriebels doorheen heel mijn lijf want wat als het niet lukt? Wat wil ik nu precies en hoe geef ik dat dan praktisch vorm?

Aan een razend tempo vuurt mijn hoofd saboterende vragen op mij af.

De avonturier in mij zegt: “Wat als je gewoon deze tijd als een opportuniteit ziet om dromen na te jagen?” Just do it zoals het merk Nike het zo mooi kan weergeven.

Just go! Wat heb je te verliezen? (Ehm, mijn ego en zelfbeeld misschien :p )

Ok, here we go: Ik ga voor het verder uitwerken van weekends en trajecten in de Belgische Ardennen. Diepgaandere, transformerende workshops, retreats, trajecten, reizen, therapieweekends, … ik weet zelf niet zo goed welke naam ik het kind moet geven. Maar eigenlijk boeit dat niet zo behalve van voor de marketing die ik ervoor zal moeten voeren.

Het gaat mij om langer en diepgaander therapeutisch aan de slag te gaan. Mensen de kans te geven om er eens echt helemaal in te duiken onder deskundige begeleiding. Ruimte te creëren om te voelen en te doorvoelen.

Ruimte om te gaan diepzielduiken als het ware. De diepere lagen te ontdekken.

Waarom? Ik weet zelf wat het is om in een ratrace te zitten. Jarenlang duwde ik ook mijn emoties weg. Ik stelde écht voelen en doorvoelen uit. Maar van uitstel komt dan wel afstel en het begon zich te wreken. Maar om dat in die agenda ook de tijd ingepland te krijgen om bij de psycholoog of therapeut te geraken, dat bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn. Vervolgens gauw even een uur proberen alles wat er is te ontwarren en ermee aan de slag te gaan, dat vond ik toch moeilijk. Nadien kom je toch echt gewoon weer terug in de drukte van alledag. Mijn hoofd ging toch telkens snel terug naar alle to do’s waardoor het effect van therapie eigenlijk zeer beperkt bleef.

Zo ontstond bij mij het idee om het anders aan te pakken. Uitgebreider, langer dan uur, ineens wat doorwerken, laten nazinderen en toch professionele begeleiding nabij hebben.

Ik zie het als een cadeau aan jezelf. Je schenkt jezelf tijd om écht met jezelf aan de slag te gaan, jezelf tegen te komen maar er ook ineens meer mee kunnen doen.

Ik ga niet 1 vast standaardtraject maken. Echter zijn er wel heel wat elementen die als rode draad doorheen de diverse uitvoeringen aanwezig zullen zijn.

Zo is zullen o.a. vertragen, stilte, natuur, deconnecteren om beter te connecteren deel uitmaken van het proces.

In kleine groepjes gaan we aan de slag waarin ook de kracht van de groep zijn effect zal hebben.

Onder de noemer: “we moeten de koe bij de horens vatten”, doe ik in juni 2024 een try-out!

In een klein groepje van maximum 4 personen gaan we aan de slag, staan we stil, laten we achter wat achtergelaten mag worden, gaan we op zoek naar de diepere lagen in jezelf.

VOOR WIE? Iedereen die zichzelf (wat) kwijt is, op zoek is naar rust en zijn of simpelweg wat langer wil stilstaan bij zichzelf.

WAAR? Magoster. (Dat is een dorp in de Ardennen, regio van Rendeux in de Belgische provincie Luxemburg.)

WANNEER? Welkom vanaf vrijdag 14 juni 2024 om 18u – einde voorzien zondag 16 juni rond 16u.

WAT ZEKER MEEBRENGEN? We gaan de natuur in; aangepaste kledij en (wandel)schoenen zijn aangewezen. Voorzie ook een drinkbus of thermos en een rugzak of tas.

OVERNACHTING: er zijn 4 extra slaapkamers. Beddengoed, handdoeken zijn aanwezig.

PRIJS: 349€ inclusief: maaltijden en overnachtingen. Voor vrijdagavond is een lichte maaltijd voorzien.

Inschrijving via els@elsewise.be. Inschrijving is pas definitief na betaling.

0 reacties